18Ağu

Polonya Çalışma Vizesi ve Çalışma İzni

Polonya Çalışma Vizesi ve Çalışma İzni

Polonya Çalışma Vizesi ve Çalışma İzni sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Bu sayfamız içerisinde Polonya çalışma vizesi ve çalışma izni hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Ankara ve çevre illerinde yaşayan misafirlerimiz, Polonya çalışma vizesi – çalışma izni başvuru işlemlerini Ankara merkezli İNOVA VİZE DANIŞMANLIK  ile kusursuz bir şekilde yönetebilirsiniz.

Polonya Çalışma Vizesi ve Çalışma İzni

İNOVA VİZE DANIŞMANLIK olarak, keyifli bir vize başvuru süreci geçirmenizi diliyoruz.

DİKKAT:

  • Konsolosluk her sigortayı vize başvurusunda kabul etmemektedir. Sadece bu sebeple ret alınabilmektedir. Konsolosluğun geçerli kabul ettiği sigorta hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Polonya Çalışma Vizesi – Çalışma İzni Başvurusu Hakkında Ücretsiz Ön Danışmanlık Almak için;

0312 417 17 31- 0533 601 59 56 – 0507 100 86 57

Polonya çalışma vizesi – çalışma izni hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtına hızlı ulaşabilmek için aşağıdaki içindekiler tablosunu kullanabilirsiniz.

Polonya Çalışma Vizesi – Çalışma İzni Hakkında Genel Bilgi

Polonya çalışma vizesi – çalışma izni ulusal vize (D tipi vize) kapsamındadır. Polonya’daki bir firmada çalışıp maaş alacak her bir TC vatandaşı Polonya çalışma izni başvurusunda bulunmak ve çalışma vizesi almak zorundadır.

Polonya çalışma izni – çalışma vizesi ile Polonya’da 90 günden daha uzun süre çalışma imkânına sahip olabilirsiniz. Bu vizeye sahip olduktan sonra Polonya oturum hakkınız olur ve bu sayede ailenizi de yanınıza alabilirsiniz.

Bireysel olarak Polonya’da iş bulmuş ve işe kabul edilmiş yahut şuan aktif olarak çalıştığı şirketin Polonya’daki bir firma ile şirket içi / şirketler arası personel değişimi ya da transferi gerçekleştirecek kişiler Polonya çalışma vizesi – çalışma izni vize başvurusunda bulunabilir.

Polonya Çalışma İzni Nedir?

Polonya çalışma izin belgesi ile Polonya çalışma vizesi çokça karıştırılır. Burada size bu iki belge arasındaki farkları açıklayacağım. İlk olarak Polonya çalışma izni ile başlayalım.

Polonya çalışma izni belgesi, Polonya’ya çalışmak için gidebilmek ve Polonya çalışma vizesi alabilmek için gerekli en temel evraktır. Bu evrak Polonya’daki işveren /şirket tarafından Polonya’dan temin edilir ve size gönderilir.

Siz de Polonya çalışma vizesi başvurusu yapacağınızda gerekli diğer evraklar ile birlikte Polonya çalışma izin belgenizi de konsolosluğa sunarsınız.

Polonya Çalışma İzni Nasıl Alınır? Polonya Çalışma İzni Almak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Polonya çalışma izni alabilmek için öncelikle Polonya’da çalışacağınız bir firma bulmanız gereklidir. Polonya’da bulunan firma sizi işe almaya karar verirse, genellikle Türkiye’deki adresinize bir niyet mektubu ve iş sözleşmesi gönderir. Siz de bu niyet mektubu ve iş sözleşmesini imzalarsınız ve gerekli diğer evraklar ile birlikte Polonya’daki firmaya geri yollarsınız (Gerekli evraklar konusunda Polonya’daki firma sizi bilgilendirecektir).

Daha sonrasında Polonya’daki firma sizin adınıza çalışma izni talebinde bulunur ve çalışma izni belgesini size posta yoluyla ulaştırılır. Elinize çalışma izni ulaştıktan sonra aşağıdaki evrakları hazırlamaya başlayarak Polonya çalışma vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

 Polonya Çalışma Vizesi Nedir?

Polonya çalışma vizesi, Polonya’da uzun süre çalışabilmeniz için gerekli olan Polonya ulusal (D-Tipi) vize tipidir. Bu vize ile Polonya’da uzun süre çalışabilir ve oturum hakkına sahip olabilirsiniz. Daha sonrasında dilerseniz Polonya aile birleşimi vizesi ile ailenizi de yanınıza alabilirsiniz.

Polonya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya çalışma vizesi alabilmeniz için en önemli şart Polonya’daki firma tarafından kabul edilmiş olmanız ve Polonya çalışma izni belgesinin orijinalinin elinize ulaşmış olması gereklidir.

Polonya çalışma izin belgesi elinize ulaştıktan sonra gerekli diğer evraklar ile birlikte Polonya vize başvuru merkezine giderek Polonya çalışma vizesi başvurusunda bulunmanız gerekir (Gerekli evraklar bu sayfanın devamında paylaşılmıştır). Bunun sonucunda Polonya konsolosluğu sizi vize almaya uygun görürse Polonya çalışma vizesi sahibi olabilirsiniz.

Almış olduğunuz bu vize süresini Polonya’ya gittikten sonra uzatma hakkınız da vardır ve Polonya’ya gittikten sonra size oturum kartı da verilecektir.

Polonya Çalışma Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır. Bu şehirlerde ikamet eden kişiler, Harbiye, Altunizade, İzmir, Gaziantep ve Trabzon’da bulunan VFS Global vize başvuru merkezi üzerinden Polonya çalışma vizesi – çalışma izni başvurusu gerçekleştirebilir.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı İçerisindeki İller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Iğdır, İzmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van illeri bulunacaktır.

Beyaz bölge Polonya Ankara Büyükelçiliği yetki bölgesi olduğundan buralarda ikamet eden kişilerin Ankara ve Antalya’da bulunan VFS Global Polonya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir.

Polonya Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı İçerisindeki İller; Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak.

Polonya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  • Vize verilmek üzere uygun bulunan başvurular, vize başvurusu yapıldığı günden itibaren 15 iş günü içinde sonuçlanır.
  • Başvurunun ayrıntılı bir inceleme gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, en fazla 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
  • Çok nadir olarak görünen, bazı özel durumlarda bir takım ek belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre 60 takvim gününe kadar uzayabilir.

Bu duruma istinaden İnova Vize Danışmanlık olarak, Polonya çalışma vizesi başvurusunun seyahate en az 2 ay kala gerçekleştirilmesini tavsiye ediyoruz.

Polonya Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar

  • Okunaklı ve dikkatlice doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış Polonya ulusal vize başvuru formu.
  • Kriterlere uygun pasaport (Daha önceden alınan pasaportlar ve e-devlet sisteminden alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve son 3 yılda verilen Polonya ve diğer SCHENGEN ülkelerine ait vize fotokopileri).
  • Kriterlere uygun 2 adet biyometrik fotoğraf (35×45 mm boyutunda biyometrik)
  • En az bir ay kalış süresini kapsayan, minimum 30.000 € teminatlı sağlık sigortası YA DA kişinin Polonya Sosyal Sigortalar Kurumu’na (ZUS) kayıtlı ve sigortalı olduğunu kanıtlayıcı belge.
  • Polonya’dan çalışma izni orijinali ve fotokopisi.
  • Polonya’da bulunan firmadan kişinin işe alınma niyetini belirten, antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli şirket yazısı. Yazıda imzası bulunan kişinin adı, soyadı ve unvanının bulunması gereklidir.
  • Polonya’daki firma ile aranızdaki iş sözleşmesi ya da kontrat (Zorunlu değildir ancak bu evrakın da sunulmasını şiddetle tavsiye ederiz).
  • Meslek diploması veya mesleki eğitim ve vasıflarını gösteren belge ve sertifikalar.
  • Barkotlu SGK hizmet dökümü ve son iş yerine ait SGK işe giriş bildirgesi. (E-devlet üzerinden ya da SGK’ dan alınabilir).
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devletten alınabilir).
  • Tarihçe’ li yerleşim yeri (E-devletten alınabilir).
  • Askerlik durum belgesi (E-devletten alınabilir).
  • Türk vatandaşı olmayanlar: Türkiye’den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli İkamet Tezkeresi.

Şirket İçi Transfer için Gerekli Evraklar

Yukarıdaki evraklara ek olarak aşağıdaki evrakların da hazırlanması gerekmektedir.

  • Çalıştığınız şirket tarafından şirket için transferi açıklayan dilekçe (Şirket antetli kağıdına yazılmalı, kaşe ve imza olmalı).
  • Polonya’daki şirket ile aradaki bağı gösterir sözleşme vb.
  • Türkiye’deki şirkete ait güncel vergi levhası, son 3 ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ve ticaret sicil tasdiknamesi.
  • SGK işe giriş bildirgesi (Şirket tarafından kaşe ve imzalı olmalı).
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu (Şirket tarafından kaşe ve imzalı olmalı).

DİKKAT:

  • İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni).
  • Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır.
  • Konsolosluğun yukarıdaki evraklar dışında ek evrak talebinde bulunma ve sizi mülakata çağırma yetkisi olduğu unutulmamalıdır.