Almanya Turist Vizesi
Almanya Turist Vizesi, Kısa süreli SCHENGEN dâhilinde olan kalış süresi maksimum 90 günü geçmeyen bir vize türüdür. Almanya, Dünyada turistik açıdan en çok seyahat edilen ülkelerden birisi olması nedeniyle, yoğun bir başvuru talebi görmektedir.
Almanya Turist Vizesi, SCHENGEN vize prosedüre göre uygulanmakta olup, seyahat amacının turistik olduğunu ibraz eden belgelerin dosya içerisinde eksiksiz sunulması başvuru açısından oldukça önemlidir.
İNOVA Vize Danışmanlık firması olarak, vize başvuru prosedürleri ve hizmetleri konusunda yüksek tecrübeli kadromuzla en doğru sonucu almanız için hizmet vermekteyiz.
Almanya Turist Vizesi başvurusunda bulunurken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi, sunulan evrakların resmi ve güncel olmasıdır. Resmi ve güncel olmayan evraklar Konsolosluk tarafından reddedilmektedir.
Almanya Turistik Vizesi İçin Gerekli Belgeler
Pasaport :
En az 2 sayfası boş ve seyahat bitiş tarihinden itibaren 3 ay geçerliliği olan pasaport. Ayrıca daha önce alınmış vizeler varsa vizeli sayfaların kopyası.
Kimlik Kartı Fotokopisi:
Türk vatandaşları için mevcut kimlik kartlarının fotokopisi, yabancı uyruklu kişiler içinse, oturum kartının fotokopisi (en az dönüş tarihinden itibaren 3 ay geçerli olması).
2 adet Biyometrik Resim:
Biyometrik fotoğraf özelliği 35X45 arka fon beyaz olacak şekilde olmalıdır.
Nüfus Kayıt Örneği:
E-Devlet üzerinden aile bilgilerini içeren, vukuatlı kısmı açık olacak şekilde barkotlu olarak alınmaktadır.
Yerleşim Belgesi:
E devlet üzerinden barkotlu olarak alınmaktadır.
Banka Hesap Özeti:
Çalışmış olduğunuz ve hesap kaynağınızın bulunduğu bankalardan son 3 aylık banka hesap özeti (imzalı – kaşeli ve bankanın imza sirküsü ile birlikte). Banka hesap özetinizde seyahat masraflarını karşılayabilecek kadar aktif para hareketi sunulmalıdır.
Yetersiz hesap hareketi sunulması seyahat masraflarının karşılanamayacağı kadar az hesap özeti sunulması, finansal kaynak yetersizliğinden reddedilebilmektedir.
Otel ve Ulaşım Rezervasyonları:
Konaklama Bilgisinin açık olduğu seyahat tarihlerini belirten otel ve ulaşım belgesi rezervasyonları veya satın alınmışsa satın alındı belgeleri.
Seyahat Sağlık Sigortası:
Seyahatiniz sürecinde rahatsızlanmanız veya acil sağlık hizmetinden faydalanmanız için 30.000 Euro kapsamında SCHENGEN ülkelerinde geçerli olan yurtdışı sağlık sigortası.
Vize Talep Dilekçesi:
Seyahatinizin içeriğini belirten ve seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını açıklayan Konsolosluğa hitaben yazılmış kişisel dilekçe.
Finansal Kaynak Sunumu:
Banka hesap özeti haricinde, üzerinize kayıtlı gayrimenkul (ev, araç veya arsa vs.) veya farklı yatırım kaynaklarınız bulunuyorsa dosya içerisinde sunulması.
Çalışanlar için;
İşyeri izin yazısı (imzalı kaşeli)
Maaş bordrosu (son 3 aylık imzalı kaşeli)
SGK Hizmet Dökümü e-devletten barkotlu
SGK işe giriş belgesi barkotlu
Mesleki yeterlilik belgesi varsa meslek yeterlilik belgesi
İşverenler İçin:
İşyeri evrakları (Vergi Levhası, İmza Sirküsü, Oda kayıt Belgesi varsa Oda kayıt belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi).
Bağ-Kur Hizmet Dökümü
Emekliler İçin:
Emekli maaşının alındığı Bankadan son 3 aylık hesap özeti (imzalı kaşeli)
SGK’ dan emekli olduğuna dair yazı
Öğrenciler İçin:
Öğrenci belgesi ve masrafları karşılayacak kişiden sponsorluk yazsı, sponsor kişi 1.derecen yakın olması önerilmektedir (Anne – Baba – Kardeş)
Çiftçiler İçin:
Çiftçiler için bağlı bulunan Ziraat Odası’ndan alınmış Çiftçi kayıt belgesi